[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/yc_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/100x73\/yc_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/30\/yc_1.jpg","size":"51.58","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Inter je za Mesija nudio 250 miliona eura 2006. godine

Đoan Laporta je danas i zvanično predao kandidaturu za mjesto predsjednika Barselone u želji da se vrati u klub koji je vodio od 2003. do 2010.

Prilikom predstavljanja kandidature Laporta je otkrio da je prije 14 godina imao basnoslovnu ponudu da proda Lea Mesija.

"Ja sam odbio ponudu predsjednika Intera Masima Moratija od 250 miliona eura 2006. godine. Koliki je to tada bio novac - to je bila astronomska suma. Ali, ne - Mesi je simbol Barselone i tada i danas", kazao je Laporta.

On je najavio da će prvo što će uraditi ako postane predsjednik biti razgovor sa Mesijem.

"Svako ko voli Barselonu nema dileme gdje Mesi pripada".

Barselona je u teškoj finansijskoj situaciji, a Mesijev ugovor ističe na ljeto.

"Imam plan kako da izvučem klub iz dramatičnog finansijskog stanja. Želim da vratim radost, veselje, ljubav. Ovo nije moje predizborno obećanje - več ljudska, etička i moralna obaveza kao navijača Barselone", kazao je Laporta. 

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!