[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/07\/12\/sos-kum.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/07\/12\/100x73\/sos-kum.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2023\/07\/12\/sos-kum.png","size":"728.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Magazin / Start Video

I TI MOŽEŠ POMOĆI: Postani SOS kum/a, jer nijedno dijete ne treba odrastati samo

Da li ste ovih dana na nekoliko sarajevskih lokacija vidjeli štand SOS Dječijih sela BiH te vedra lica SOS predstavnika? Možete ih sresti na lokacijama u Sarajevu, porazgovarati sa njima, saznati više o radu SOS Dječijih sela BiH, pridružiti se krugu njihovih prijatelja i postati Kum/a porodica.

sos-kum2.png

Šta kumstvo podrazumijeva?

Postati Kum/a znači da kontinuirano mjesečno donirate porodicama koje žive u SOS Dječijim selima u BiH.

Najjednostavniji način je putem online forme, ili aktiviranjem trajnog naloga u svojoj banci putem kojeg jednom u mjesecu na račun SOS Dječijh sela u BiH uplaćujete iznos koji sami odredite (10, 15, 25…50 KM). Ukoliko nakon određenog vremena budete željeli prekinuti kumstvo, u svakom trenutku možete odustati.

Novci koje kumovi doniraju najdirektnija su podrška za svih 31 porodicu, i koriste se isključivo za pokrivanje tekućih troškova – hrane, higijene, školskog materijala, odjeće, troškove vanškolskih aktivnosti djece…

U video spotu u kojem učestvuje i naša poznata glumica Tatjana Šojić pogledajte detalje ove akcije:

Za one koji ne znaju, podsjećamo da je SOS Dječija sela BiH  humanitarna organizacija koja brine o djeci i mladima koji su ostali bez roditeljskog staranja i pruža im šansu za sretno djetinjstvo i bolju budućnost. U SOS porodicama, sa braćom, sestrama i SOS roditeljima, djeca odrastaju u porodičnom okruženju uz roditeljsku ljubav. Jer svako dijete zaslužuje pripadati negdje, biti voljeno i sigurno.

SOS Dječija sela BiH djeluju u BiH od 1994. godine i dio su SOS Children's Villages International, internacionalne organizacija koja više od 70 godina djeluje u 136 zemlje širom svijeta, na svih 5 kontinenata.

" Podrška koju pružamo djeci i mladima povjerenim nam na brigu, zahtjevna je i dugotrajna. Ali svaka mlada osoba koja započne uspješan samostalni život – uspjeh je svih nas, SOS roditelja koji su sa mnogo ljubavi brinuli svaki dan, tima za podršku djeci, učiteljica i nastavnika...ali i Vas, bez čije pomoći ne bismo uspjeli.
Djeci u dva SOS Dječija sela u Sarajevu i Gračanici, pružamo ljubav, brigu i toplinu porodičnog doma, kako bismo osigurali sretno djetinjstvo i bolju budućnost. Sretni smo i ponosni da se naša briga o mladima nastavlja i nakon punoljetstva, jer želimo mladim ljudima pomoći da završe studij, ojačaju svoje kapacitete i pronađu posao kako bi mogli uspješno živjeti samostalno", poručuju iz SOS Dječija sela u BiH.

sos-kum-3.png

Pružiti ljubav i toplinu porodičnog doma za djevojčice i dječake je svakodnevna briga SOS roditelja.
Odvesti ih u vrtić, ispratiti u školu, spremiti užinu, dočekati sa toplim ručkom, pomoći da napišu zadaću, posavjetovati, poljubiti, previti razbijeno koljeno, spremiti rođendansko iznenađenje, utješiti zbog neuzvraćene ljubavi, navijati za omiljeni fudbalski tim su samo neki od dnevnih zadataka SOS roditelja, ali i dragocjeni trenuci koje dijeli sa svojim mališanima. Ali najvažniji zadatak je učiniti sve da se djeca osjećaju voljeno i zaštićeno, da osjećaju pripadnost porodici, da odrastaju zdravi i sretni, kako bi postali dobri, marljivi i uspješni mladi ljudi.

Zato je važna podrška svakoga od nas i odluka da kroz kumstvo bude uz SOS porodice i pridruži im se na putu ka osiguravanju svega onog što čini sretno djetinjstvo i uspješno odrastanje.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!