[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/02\/sa-filharmonija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/02\/100x73\/sa-filharmonija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/02\/sa-filharmonija.jpg","size":"122.35","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

I Sarajevska filharmonija se vraća na scenu

Sarajevska filharmonija nakon duže pauze vraća se u četvrtak, 4. juna na scenu Narodnog pozorišta za svoju publiku.

Nastupit će Duvački kvintet, Gudački orkestar sa dirigenticom Samrom Gulamović i orkestar limenih duvača uz sekciju udaraljki. Na programu će biti izvedena najpoznatija djela kompozitora A. Piazzolle, N. Rote, W. A. Mozarta, G. Holsta, L. Boccherinija, G. Bizeta i D. Šuplevskog.

Uz poštivanje propisanih mjera, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati koncertu bit će ograničen uz obavezno nošenje zaštitnih maski, navodi se u saopćenju Sarajevske filharmonije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!