[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/aa_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/100x73\/aa_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/26\/aa_1.jpg","size":"63.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

I korona i trava: Nema uslova za igranje na Vimbldonu?

Odložene su Olimpijske igre, fudbalski EURO, odložen je i Vimbldon - a možda će biti i otkazan, prvi put u istoriji, ne računajući ratne godine!  

Takmičenje u Ol Ingland tenis i kriket klubu održava se od 1877. i nije se igalo samo tokom dva svjetska rata. 

Organizatori su danas diskretno najavili mogućnost da najprestižniji turnir u tenisu ove godine ne bude održan. 

Vimbldon je sa prvobitno predviđenog termina od 29. juna do 12. jula, premješten na termin od 20. septembra do 4. okrobra.

Međutim, podloga na kojoj se turnir igra – trava - zadaje ogroman problem. 

Stručnjaci, naime, smatraju smtra da travnata podloga u Londonu, podrazumijevajući čak i idealne uslove, ne može da opstane u ranu jesen.

"Nastavljamo sa detaljnom analizom svih ishoda za održavanje Vimbldona 2020. U to je uključeno odlaganje ili otkazivanje zbog pandemije COVID-19", naveli su organizatori.

Engleski mediji najavljuju da bi odluka mogla da se donosi naredne sedmice.

izvor: vijesti.me

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!