[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/tajanstveni-letac-skrin.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/100x73\/tajanstveni-letac-skrin.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/tajanstveni-letac-skrin.png","size":"208.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

I dalje nije poznato ko je letač jetpacka koji zbunjuje pilote u Los Angelesu

Piloti koji su posljednjih nekoliko mjesesti slijetali na međunarodni aerodrom u Los Angelesu, u nekoliko su navrata prijavljivali neobičan sustet sa "tipom koji ima jetpack" i leti prema avionima na visini od 1000 metara.

 

Iako se na terenu već duže vremena nalazi velki broj nadležnih službi, uključujući FAA i FBI, niko nije uspio uhvatiti tajanstvenog letača. Entuzijasti su čak uspjeli snimiti istog sa velike udaljenosti, kako bi dokazali da piloti nisu ludi i kao neko zaista ugroažava sigurnost aviona.

Iako još uvijek nema službenog objašnjenja, pojavilo se nekoliko prijedloga koji bi mogli riješiti ovaj misterij. Naime, najizlgednije je kako se uopšte ne radi o neopreznom vozaču, već bespilotnoj letjelici opremljenjoj lutkom na napuhivanje.

Kako je to u videu pokazao njemački entuzijazist Ralph Kayser, lako je moguće da je neko poželio testirati svoj drog ili jatpack, pa je na njega pričvrstio lutku na napuhavanje. To bi svakoga prevarilo iz veće udaljenosti i mislio bi da je to pravi čovjek. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!