[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/09\/hranagurmana-website.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/09\/100x73\/hranagurmana-website.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/09\/hranagurmana-website.jpg","size":"113.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Hrana Gurmana pokreće web stranicu za brže i lakše pronalaženje kvalitetne hrane

U okviru kampanje Hrana Gurmana, koju provodi Sweden/USAID FARMA II projekt, danas je pokrenuta web stranica www.hranagurmana.ba koja će dodatno doprinijeti promociji malih proizvođača visokokvalitetne hrane iz sektora voća i povrća, mljekarstva, peradarstva, pčelarstva, te ljekovitog i aromatičnog bilja, šumskog voća i gljiva.

Stranica je osmišljena kao online centrala koje povezuje proizvođače hrane, potrošače i ostale partnere u zajedničkom lancu vrijednosti od njive do trpeze. Stoga su na stranicu uvrštene i specijalizirane radnje i restorani koji svoju ponudu temelje na bh. proizvodima.

Web stranica uključuje Biznis katalog i Hrana Gurmana mapu, koji u samo par klikova pružaju informacije o malim biznisima i njihovim visokokvalitetnim prehrambenim proizvodima, te lokacijama na kojima se mogu kupiti ili naručiti, uključujući specijalizovane prodavaonice i restorane.

Ljilja Miličević iz kompanije Maslinovo ulje Oliva iz Čapljine je izrazila zadovoljstvo što su dio ove kampanje, dodajući da ih kupci sada lako mogu pronaći uz pomoć poslovnog kataloga i online mape.

- Web stranica Hrana Gurmana će poboljšati našu vidljivost i olakšati pronalaženje naših proizvoda - dodala je Miličević. 

Kampanja je dosad podržala 139 proizvođača visokokvalitetne hrane, 20 trgovina i 23 restorana. Do januara 2021. online mapa je imala gotovo 10.000 pregleda. Kampanja uključuje i seriju promotivnih video materijala koji imaju više od 63.000 pregleda.

Kampanja će nastaviti promovisati male biznise i naglašavati važnost kupovine domaćih prehrambenih proizvoda kao bitnog faktora ekonomskog oporavka Bosne i Hercegovine i njenih lokalnih zajednica.

Bh. potrošači su pozvani da posjete web stranicu Hrana Gurmana ili da svrate do nekog od lokalnih proizvođača, prodavača ili restorana koji u svojoj kuhinji koriste domaće proizvode.

Kao dodatni komunikacijski kanal, web stranica je upotpunila online prisustvo kampanje koja odranije uključuje Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn i YouTube.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!