[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/vv.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/100x73\/vv.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/vv.jpeg","size":"76.67","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Hilkenberg želi nazad u F1, Alfa Romeo opcija

Poslije osam mjeseci van najbržeg karavana svijeta, Hilkenberg se vratio na stazu. On je u timu Rejsing Pointa zamjenio Serhija Peresa, koji je zaražen koornavirusom.

Na konkretno pitanje da li razmišlja o saradnji sa Alfa Romeom naredne sezone, njemački vozač je rekao:

"Da", kratko je rekao 32.godišnjak.

"Razgovaramo o dogovoru, nekoliko je bitnih uslova. Volio bih da se ponovo trkam u Formuli 1. Ovo je moja stast. Pričao sam sa Fredom, direktorom tima Alfa Romeu, poslednjih nekoliko mijeseci. Videćemo".

Hilkenberg je od 2009. godine u Formuli 1 kada je bio test vozač Vilijamsa, potom je bio u Fors Indiji, u Zauberu, ponovo u Fors Indiji, a od 2018. i 2019. je vozio u Renou.

izvor:sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!