[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/yy.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/100x73\/yy.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/08\/12\/yy.jpg","size":"34.91","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Korona u Barseloni, zaraženi igrač nije bio u kombinaciji za Lisabon

Igrač Barselone, koji "nije u kontaktu s ekipom koja bi u četvrtak trebalo da  otputuje za Lisabon na završnicu Lige šampiona", pozitivan je na koronavirus, objavio je u srijedu katalonski klub.

"Nakon testiranja sprovedenih u utorak poslije podne u grupi od devet igrača koji počinju predsezonu danas, jedan od njih je bio pozitivan na kovid-19. Nema simptoma, dobrog je zdravlja i trenutno je u kućnoj izolaciji", navodi Barsa u saopštenju objavljenom u srijedu ujutro, ne otkrivajući međutim identitet zaraženog igrača.

Igrač nije u kontaktu sa članovima prve ekipe koja putuje u Lisabon u četvrtak, dodaje Barselona koja u petak igra u četvrtfinalu Lige šampiona protiv minhenskog Bajerna.

Barselona je obavijestila o ovom slučaju kompetentne sportske i sanitarne vlasti te je utvrdila s kim je sve u kontaktu bio zaraženi igrač.

Devet igrača koji su počeli u srijedu predsezonu su Rafinja, Karles Alenja, Pedri, Fransisko Trinkao, Oriol Rosel, Huan Miranda, Mateus Fernandeš, Musa Vage i Žan-Kler Todibo.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!