[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/23\/xxyc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/23\/100x73\/xxyc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/23\/xxyc.jpg","size":"127.75","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Hamilton i Rosberg ponovno postaju rivali

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton od sljedeće sezone će imati svoju momčad u Extreme E prvenstvu.

Radi se o natjecanju električnih SUV-ova na nekima od najzabačenijih mjesta na svijetu. Hamilton neće osobno voziti utrke u prvenstvu zbog obaveza u Formuli 1, već će svojim vozačima pomagati savjetima.

Hamilton žali što neće moći voziti po čarobnim krajolicima
"Ovu utrku posebno dojmljivom ne čini natjecanje, nego poruka koja se prenosi cijelom pričom. Svatko od nas ima moć promijeniti svijet nabolje i mnogo mi znači što svoju ljubav prema utrkama i svoju ljubav prema našem planetu mogu iskoristiti kako bih unio pozitivnu promjenu. Zbog svojih ambicija i obveza prema Mercedesu u Formuli 1 ne mogu osobno sudjelovati u vožnji po tim čarobnim krajolicima, no nastojat ću utjecati na članove svoje momčadi i pomoći im svojim savjetima", kazao je Hamilton.

Svoju momčad u Extreme E prvenstvu ima i Nico Rosberg, bivši momčadski kolega Lewisa Hamiltona u Mercedesu. Rosberg je 2016. godine osvojio F1 naslov i otišao u mirovinu nakon što je u momčadi s Britancem zajedno vozio četiri sezone.Od odlaska u mirovinu Nico Rosberg je počeo ulagati u utrke električnih automobila. Nakon Formule E odlučio se okušati i u Extreme E natjecanju.

Sezona počinje 20. i 21. ožujka sljedeće godine u Saudijskoj Arabiji, a završava u argentinskoj Patagoniji 11. i 12. prosinca. Vozi se ukupno pet utrka, a osim spomenutih na rasporedu su Senegal, Grenland i Brazil.

izvor.klik.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!