[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/26\/grand-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/26\/100x73\/grand-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/26\/grand-2.jpg","size":"99.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Hajde da imamo vremena za ono što je važno: Dodijeljena donacija udruženju Think Pink

Danas je u Bingo City Centru pred brojnim posjetiocima, gostima i predstavnicima medija Grand kafa uručila donaciju udruženju Think Pink u iznosu od 30.000 KM. U proteklom periodu, Grand kafa je pod sloganom „Hajde da imamo vremena za ono što je važno“ u saradnji sa Bingom, Think Pinkom i ambasadoricom projekta Džejlom Ramović aktivno radila na podizanju svijesti o raku dojke. Grand kafa je lansirala promotivno pakovanje od kojeg je za svaki kupljeni donirala 1 KM udruženju Think Pink. Promotivno pakovanje se moglo kupiti u svim Bingo prodajnim objektima širom BiH i isticalo se na policama u roze pakovanju. Sa prikupljenim sredstvima će udruženje Think Pink kroz projekat Dani zdravlja obezbijediti besplatne preventivne preglede u svim bh. gradovima koji podrazumijevaju besplatan mamografski pregled na mobilnom mamografu, osnovni pregled dojki, te dodatne zdravstvene usluge: mjerenje šećera u krvi (ŠUK), mjerenje krvnog pritiska, edukacije i konsultacije sa medicinskim stručnjacima. Kampanju je podržala i bh. pjevačica Džejla Ramović koja je ukazala na važnost preventivnih i mamografskih pregleda i pozivala sve građane da se pridruže u akciji kupovine promotivnog pakovanja i time direktno učestvuju u donaciji udruženju Think Pink.

grand-1.jpg

Grand kafa već treću godinu zaredom jača svijest o preventivnim pregledima i aktivno pruža podršku ženama u borbi protiv raka dojke. „Ne gledaj u šolju, pregledaj se“ i „Hajde da imamo vremena za pregled“ već su opšte poznati slogani sa kojima Grand kafa ističe važnost promocije zdravlja svake žene.

grand-6.jpg

Organizacija Think Pink kroz projekat Dani zdravlja konstantno obezbjeđuje besplatne preventivne preglede u svim bh. gradovima. Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti redovnih pregleda, ranog otkrivanja karcinoma dojke, jačanja ženskog zdravlja i u konačnici smanjenja smrtnosti uzrokovane karcinomom dojke.

grand-7.jpg

Kompanija Bingo podržava inicijative za borbu protiv raka dojke i kroz svoje trgovinske lance podiže svijest o zdravstvenim temama i pruža podršku lokalnim zajednicama.

grand-5.jpg

Grand kafa nas i dalje poziva da redovno vodimo računa o sopstvenom zdravlju, da odlazimo na preventivne preglede. Da budemo odgovorni prema sebi i prema onima koje volimo, jer Hajde da imamo vremena za ono što je važno!

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!