[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/ministar-hr-gordan-grlic-radman-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/100x73\/ministar-hr-gordan-grlic-radman-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/10\/18\/ministar-hr-gordan-grlic-radman-1.jpg","size":"44.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

Grlić Radman zabrinut zbog razvoja situacije u BiH

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je u ponedjeljak zabrinutost zbog razvoja situacije u Bosni i Hercegovini, gdje, kako je kazao, umjesto postizanja dogovora o izbornoj reformi rastu politički sukobi. 

"Posebno smo zabrinuti zbog razvoja političke situacije u BiH. Umjesto postizanja ključnog konsenzusa o izbornoj reformi, imamo eskalaciju političkih sukoba i paralizu institucija", izjavio je Grlić Radman u Luxembourgu gdje sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU-a.

On je ponovio da je ravnopravnost triju konstitutivnih naroda ključna za funkcionalnost zemlje, stabilnost i put prema EU-u.

Ministar Grlić Radman je izrazio zabrinutost i zbog nedavnih incidenata u Crnoj Gori i na granici Srbije i Kosova.

Inače, ministri vanjskih poslova raspravljaju danas u Luxembourgu o pristupu EU-a prema području Zaljeva, odnosima sa zemljama Istočnog partnerstva i o stanju Etiopiji i Nikaragvi, prenosi Hina.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!