[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/24\/gras-66zz.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/24\/100x73\/gras-66zz.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/24\/gras-66zz.jpg","size":"137.15","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

GRAS - Sutra od 12 do 21 sat tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji

 Iz KJKP GRAS obavijestili su korisnike da, u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog održavanja "BiH povorke ponosa" u subotu, 25. juna, od 12 do 21 sat tramvajski saobraćaj neće biti u funkciji.

Također, trolejbuske linije 102 Otoka - Jezero i 107 Dobrinja - Jezero u istom vremenskom periodu neće biti u funkciji, odnosno vozila na ovim linija preusmjeravat će se na terminal Trg Austrije.

Nadalje, autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat polazni terminal i dijelom trasu, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji od Pofalića do Trga Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom; autobuska linija 27e Drvenija - Hrasnica dijelom će mijenjati trasu kretanja, te će na relaciji od Pofalića do Trg Austrije u oba pravca saobraćati trolejbuskom trasom, a autobuska linija 41 Drvenija - G.Velešići mijenjat će polazni terminal i umjesto s Drvenije polazit će sa Željezničke stanice.

Autobuske linije 16b Dom Armije - Koševsko Brdo, 21 Sutjeska - Vogošća, 22 Sutjeska - Ilijaš i minibuske linije 68 Sutjeka - Poljine, 69 Sutjeska - Nahorevo i 74 Park - Sedrenik mijenjat će polazni terminal i polaziće sa terminala Sutjeska; dok će autobuska linija 23a Željeznička stanica - Reljevo Dom - Dobroševići dijelimično mijenjati trasu i saobraćat će ulicom Put života u oba pravca.

Privremenu obustavu saobraćaja za vrijeme prolaska kolone učesnika manifestacije vršit će pripadnici MUP-a KS, a prestankom razloga za obustavu saobraćaja bit će uspostavljen redovan režim rada, najavljeno je iz KJKP GRAS.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!