[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/24\/l-800dacddcc7e3fb495c7c40790751ae2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/24\/100x73\/l-800dacddcc7e3fb495c7c40790751ae2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/06\/24\/l-800dacddcc7e3fb495c7c40790751ae2.jpg","size":"95.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Gradonačelnik Konjica primio najuspješnije učenike

 Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, u okviru obilježavanja Dana grada, upriličio je u petak svečani prijem za učenike generacije i nagrađene učenike na županijskim, federalnim i međunarodnim natjecanjima i njihove mentore.

Osim za već navedene učenike, prijem je bio i za najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola na literarnom natječaju raspisanom u povodu Dana grada Konjica pod nazivom “Svome gradu za rođendan, perom ispisujem ljubav”, priopćeno je iz Grada Konjica.

"Posebna mi čast i zadovoljstvo biti u društvu mladih obrazovanih ljudi, koji svojim uspjesima pokazuju da ovaj grad ima vrijedne i marljive učenike, koji svojim znanjem staju rame uz rame uz mlade koji nižu uspjehe iz većih gradova i sredina, pronoseći tako ime Konjica daleko u svijet", rekao je Ćatić.

Najuspješnijima su ovom prilikom uručene novčane nagrade i knjige, a Grad Konjic je zahvalio i mentorima na nesebičnom radu s učenicima i podršci u postizanju njihovih uspjeha.

Uime učenika generacije i svih nagrađenih učenika na gostoprimstvu i pažnji zahvalila je učenica generacije Srednje škole Konjic Belma Pirija.

"Lijep je osjećaj znati da se naš trud uvažava i cijeni, zadovoljstvo mi je nositi titulu učenice generacije", kazala je Belma Pirija, zahvalivši ovom prilikom i profesorima na uloženom trudu tijekom njihovog školovanja.

Tokom prijema naglašeno je da će od naredne školske godine Grad Konjic osim za učenike generacije Srednje škole Konjic, osigurati stipendije i za učenike generacije osnovnih škola.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!