[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/l-404140bff009252b0dd3619c08b198ce.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/100x73\/l-404140bff009252b0dd3619c08b198ce.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/l-404140bff009252b0dd3619c08b198ce.jpeg","size":"66.19","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Gradonačelnik Ćatić obišao šestočlanu porodicu u povodu Dana porodice

U povodu Dana porodice gradonačelnik Konjica Osman Ćatić danas je posjetio porodicu Vrtić, Azru i Sanela koji su roditelji četiri dječaka, izražavajući na ovaj način spremnost i namjeru Grada Konjica da bude snažna podrška mladim porodicama, s posebnim akcentom na podršku majčinstvu.

- Drago mi je da sam u prilici posjetiti ove plemenite mlade ljude i biti svjedokom bogatstva koje imaju, a to su njihova djeca i njihova porodica. Porodica Vrtić je dokaz da se mladi ljudi koji to žele mogu ostvariti u našoj domovini Bosni i Hercegovini uz vlastiti angažman i rad, kao i podršku zajednice. Želim da primjer njihove harmonije i snažnih emocija koje porodica sa sobom nosi, bude vodilja generacijama mladih Konjičana - kazao je ovom prilikom gradonačelnik Ćatić.

Azra Vrtić zahvalila je Gradu Konjicu na podršci porodicama s djecom.

- Suprug Sanel i ja odlučili smo se za život u Konjicu, jer smatramo da Gradska uprava nama mladima pruža dovoljno mogućnosti za ugodan život s našom djecom i ovdje nam je najljepše. Zahvaljujući podršci majkama porodiljama i novorođenoj djeci, ja sam u prilici biti uz svoje dječake i pružiti im uslove za bezbrižno odrastanje. Hvala Gradu Konjicu što podržava porodice s djecom – kazala je Vrtić, majka četvoro djece.

Sredinom prošle godine Grad Konjic donio je Pravilnik o dodjeli novčane pomoći za novorođeno dijete, koji je naišao na pozitivne kritike mladih ljudi, a u 2022. godini kroz novi Pravilnik pruža se još značajnija podrška porodicama koje se odluče na treće, četvrto, peto dijete, saopćeno je iz Gradske uprave.

Navedenim Pravilnikom pravo na novčanu pomoć za prvo i drugo novorođeno dijete u iznosu od 100 KM u trajanju od šest mjeseci može ostvariti jedan od roditelja koji nije u radnom odnosu i prijavljen na evidenciji Službe za zapošljavanje – Biro rada Konjic. Pravo na novčanu pomoć za treće i svako naredno novorođeno dijete u iznosu od 200 KM, priznaje se za period od dvadeset četiri mjeseca, bez obzira na radnopravni status.

Pravilnik definiše i pravo na novčanu pomoć za prvo novorođeno dijete u Novoj godini i za dijete rođeno za Dan općine Konjic (16.06.), u iznosu od 1.000 KM.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!