[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/l-10afb7b3c63befc48ed1affb8fa5a0d6.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/100x73\/l-10afb7b3c63befc48ed1affb8fa5a0d6.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/13\/l-10afb7b3c63befc48ed1affb8fa5a0d6.jpg","size":"75.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Šteta dodijelio prve elektronske karte za javni prevoz

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je u okviru reforme javnog prijevoza i promjene tarifnog sistema provelo aktivnosti za izradu elektronskih karata za javni prijevoz.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta je posjetio Udruženje za slijepa i slabovidna lica KS i prve elektronske karte dodijelio članovima ovog udruženja i sa njima razgovarao o svim rješenjima koja su neophodna za razvoj prijevoza, kako bi slijepim i slabovidnim licima bilo olakšano njegovo korištenje u Kantonu Sarajevo.

Nakon toga, Šteta je na prodajnom mjestu Ilidža srednjoškolcima uručio elektronske karte, te i zvanično najavio podjelu karata za učenike i studente, kao prvim kategorijama koje će koristiti ove karte.

 - Od danas počinje podjela elektronskih karata učenicima i studentima koji su ranije predali svoje zahtjeve. Proces reforme javnog prijevoza i tarifnog sistema je dug, ali važno je da se ideje realizuju i razvijaju. Njihovom konačnom realizacijom bit će promijenjena slika Sarajeva, a svima će nam ostati trajne vrijednosti i kvalitetniji javni prijevoz. Nastavljamo sa realizacijom svih aktivnosti kako bismo došli do konačnog cilja, javnog prijevoza kakav zaslužujemo - istakao je Šteta.

Elektronske karte će važiti u oba prijevoznika, za sve spomenute kategorije. U narednom periodu se očekuju i dodatna digitalna rješenja za olakšano korištenje i unapređenje javnog prijevoza. Sljedeća kategorija za koju će se prikupljati dokumentacija su penzioneri, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!