[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/11\/bozicno-drvce.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/11\/100x73\/bozicno-drvce.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/11\/bozicno-drvce.jpg","size":"148.99","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Gradonačelnica Bowser traži drugačiji sigurnosni pristup inauguracije Bidena

Gradonačelnica Washingtona zatražila je pojačanu sigurnost tokom inauguracije izabranog predsjednika SAD-a Joea Bidena, a nakon prošlosedmičnog napada Trumpovih pristalica na američki Kapitol, prenosi Reuters.  

Opisujući prošlosedmična dešavanja kao "neviđeni teroristički napad", gradonačelnica Muriel Bowser rekla je da će Bidenova inauguracija 20. januara zahtijevati "drugačiji pristup" u odnosu na prošle inauguracije.

- Obratit ću se lokalnim, regionalnim i saveznim partnerima radi poboljšanja saradnje među našim tijelima, također pozivam Ministarstvo unutrašnje sigurnosti Sjedinjenih Država da svoj pristup inauguraciji prilagodi na nekoliko specifičnih načina -  napisala je Bowser u pismu Chadu Wolfu, vršitelju dužnosti sekretara odjela.

Također je pozvala Ministarstvo unutrašnje sigurnosti da koordinira s Ministarstvom pravosuđa, Ministarstvom obrane, Vrhovnim sudom i Kongresom da uspostave plan raspoređivanja snaga.

Washington je i dalje u stanju pripravnosti uoči Bidenove inauguracije. Događaj tradicionalno privlači stotine hiljada posjetilaca u grad, ali je dramatično smanjen zbog pandemije COVID-19.

Trump je prošle sedmice izjavio da neće prisustvovati Bidenovoj inauguraciji.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!