[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/12\/sabljic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/12\/100x73\/sabljic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/12\/sabljic.jpg","size":"33.31","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Goran Sablić novi trener FK Sarajevo

Goran Sablić novi je šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, a potpisao je ugovor u trajanju od jedne godine uz mogućnost produženja po završetku sezone.

Uz Sablića novi članovi stručnog štaba će postati i Siniša Šegović i Marko Lozančić koji će obnašati funkciju prvog asistenta i fitnes trenera, saopćeno je iz kluba.

- Velika je čast biti dio kluba kao što je FK Sarajevo, drago mi je da smo se uspjeli dogovoriti i nadam se da ćemo u ovoj sezoni ostvariti rezultat kojim ćemo učiniti naše navijače ponosnim. U narednim danima ću se bolje upoznati i sa igračima, imamo dovoljno vremena da se upoznamo i dobro spremimo za sezonu koja je pred nama. Iskoristio bi ovu priliku i da se zahvalim svim ljudima iz HNK Hajduk na saradnji koju smo imali u prethodnom periodu - kazao je Sabljić.

Hrvatski stručnjak je posljednji angažman imao u drugom timu Hajduka, a vodio je i RNK Split, NK Široki Brijeg, te moldavski FC Sheriff Tiraspol. Sa Širokim Brijegom je osvojio Kup Bosne i Hercegovine, dok je kao trener Sheriffa osvojio titulu u Moldaviji. Kao nogometaš Sablić je nastupao za Hajduk i Dynamo Kyjev.

Sablić će danas prvi put voditi trening Bordo kluba, te se upoznati s igračima i ostatkom stručnog štaba.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!