[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/crna-lista.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/100x73\/crna-lista.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/09\/11\/crna-lista.jpg","size":"246.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Genjac: Poštovati odluku SAD-a, Nović: Sankcije protiv Špirića političke

Delegat Kluba bošnjačkog naroda (Stranka demokratske akcije) u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Halid Genjac je kazao da treba poštovati Odluku Sjedninjenih Američkih Država o sankcioniranju potpredsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i poslanika te stranke u Predstavničkom domu PSBiH Nikole Špirića.

- Domaće institucije su odavno trebale pokrenuti određene istrage protiv Špirića. Neke radnje su već i poduzete, ali opet se vraćamo na pitanje efikasnosti, integriteta i rada naših pravosudnih institucija - kazao je.

Delegat iz Kluba srpskog naroda (SNSD) Sredoje Nović smatra da je Odluka o sankcioniranju Špirića isključivo politička.

- Leglasita sam i uvijek očekujem da prvo nadležne institucje utvrde da li se neko bavi korupcijom ili ne, pa onda da se donose političke odluke, a ne obrnuto - zaključio je.

Kako se navodi u odluci State Departmenta, Nikoli Špiriću i članovima njegove porodice, supruzi Nadi Špirić, njegovom sinu Aleksandru Špiriću, kćerci Jovani Špirić, zabranjen je ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Špirić je drugi visokopozicionirani zvaničnik SNSD-a kojem su Sjedinjene Američke Države izrekle sankcije. Prethodno je na "crnu listu" stavljen predsjednik ove stranke Milorad Dodik. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!