[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/x.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/100x73\/x.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/26\/x.jpg","size":"94.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Franko Morbideli vožnjom bez greške do jubilarne 10. pobjede

Italijan Franko Morbideli na Petronas Jamahi pobjednik je 11. trke u Kraljevskoj klasi za Veliku nagradu Teruela na stazi "Motorlend". Italijanski motociklista je slavio drugu pobjedu ove sezone i u Moto GP, ali jubilarnu 10. u karijeri.

Iza njega sa dvije sekunde zaostatka plasirao se Aleks Rins na Suzukiju, dok je i posljednji stepenik na postolju pripao vozaču Suzukija, Đoanu Miru.

Morbideli je na drugoj trci zaredom u Aragonu vodio sa izuzetkom prvih nekoliko krivina, kada je čelnu poziciju držao Takaki Nakagami na LCR Hondi.

Japanac je poveo sa pol pozicije ali je napravio veliku grešku i izletio sa staze, u trenutku kada su ga pratili Morbideli i Rins.

Rins je pratio Morbidelija do nekoliko krugova prije kraja, kada je Italijan povećao brzinu i ubjedljivo slavio.

Osim Japanca, sa staze je izletio i Aleks Markes, a već u prvom krugu trka je bila završena za Breda Bindera i Džeka Milera, nakon što je Binder izazvao sudar.

Aktuelni prvak Mark Markes nije nastupio zbog povrede a Valentino Rosi zbog korona virusa kojim je inficiran.

Mir je zahvaljujući trećem mjestu povećao svoju prednost u odnosu na glavne rivale u generalnom plasmanu, ali je tri trke prije kraja sezone borba za titulu sve neizvjesnija. Vozač Suzukija drži prvu poziciju u šampionatu sa 137 bodova, prati ga Kvartararo (danas osmi) sa 14 manje, a treći je Maverik Vinjales sa 118. U konkurenciji su i dalje Morbideli sa 25 bodova zaostatka, dok Andrea Doviciozo ima 27 bodova manje. Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Evrope na stazi „Rikardo Tormo“ 8. novembra.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!