[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/04\/ford-google.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/04\/100x73\/ford-google.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/04\/ford-google.jpg","size":"154.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Fordova vozila postaju u potpunosti digitalna do 2023. godine

Sva Fordova vozila će do 2023. godine u sebi imati Google operativni sistem. Ford je sa Googleom potpisao šestogodišnji ugovor o partnerstvu, koji učvršćuje Google Cloud kao primarnog pružatelja usluga jednom kada 2023. godine svi Fordovi automobili, novoproizvedeni, krenu na tržište. 

U Fordovim vozilima će biti tako instaliran Androidov operativni sistem, te će njegov rad neće biti potrebno imati neki eksterni Andorid uređaj. Vozaćima će biti dostupna i opcija Google Assistant, Googleove karte i slično. 

Iz Forda su samo obzanili da će milioni automobila pod brendovima Forda i Lincolna dobiti te nadogradnje. Ta će vozila biti dostupna svuda po svijetu, osim u Kini, gdje je sve vezano za Google zabranjeno. 

Za korisnike Applea postoje super vijesti - Apple CarPlay softver će biti dostupan za njih. 

- Te inovacije mogu uključivati projekte poput modernizacije naših tvornica kroz umjetnu inteligenciju, razvoja novih maloprodajnih iskustava pri kupnji vozila, stvaranja novih ponuda vlasništva zasnovanih na povezanim podacima vozila te još mnoge druge inovacije - pojasnio je David McClelland, potpredsjednik za strategiju i partnerstva u Fordu.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!