[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/l-f55961494b31113bab53a7d2d60aaee4.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/100x73\/l-f55961494b31113bab53a7d2d60aaee4.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/l-f55961494b31113bab53a7d2d60aaee4.jpg","size":"81.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / BiH

Ministar Dizdar i muftija Fazlović razgovarali o realizaciji projekata u povratničkim sredinama

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar razgovarali su danas u Muftijstvu tuzlanskom o značajnim projektima za povratnike u Podrinju i Posavini. 

Tema ovog sastanka bila je fokusirana na važna pitanja koja se odnose na život Bošnjaka u mjestima povratka i projekte koji će doprinijeti unapređenju kvalitete života u povratničkim sredinama. Razmijenjene su ideje i izneseni prijedlozi za jačanje saradnje Muftijstva i Ministarstva na ovim važnim projektima. 

Muftija Fazlović je zahvalio ministru Dizdaru na podršci Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica projektima i programima Muftijstva tuzlanskog u džematima povratka. Naglasio je potrebu snažnijeg djelovanja institucija na svim nivoima vlasti kada su u pitanju prava i potrebe ljudi koji su se vratili u svoja mjesta u Podrinju i Posavini nakon Agresije na Bosnu i Hercegovinu. 

Ministar Dizdar je iskazao zahvalnost muftiji Fazloviću na konstruktivnom dijalogu te je istakao važnost daljnje saradnje s ciljem ostvarivanja boljih uslova života za povratnike. Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Muftijstvo tuzlansko će u toku ove godine realizirati značajne infrastrukturne i druge projekte u povratničkim mjestima.

Ovaj sastanak predstavlja i nastavak kontinuirane posvećenosti Vlade Federacije Bosne i Hercegovine stvaranju pozitivnog okruženja za povratnike i potvrđuje važnost partnerskog odnosa između državnih institucija i religijskih zajednica u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!