[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xb.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/100x73\/xb.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/10\/xb.jpg","size":"148.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Rekorder Bajer opet zaslužio sreću: Roma imala produžetke, „farmaceuti” zakazali finale sa Atalantom

Bajer je oborio rekord koji je držala Benfika, ostao je neporažen 49. put ove sezone i samo pokazao koliko je moćan, gladan golova, pobjeda, trofeja...

Njemački šampion je još jednom izbjegao poraz koji se „crtao” u duelu sa Romom - gubio je 2:0 i rizikovao da revanš polufinala ode u produžetke, ali ni tada nije gubio glavu. Daleko od toga, nastavio je da dominira...

Završeno je 2:2, a remi je potpisao Josip Stanišić u 97. minutu, pa se bajka nastavlja.

Bajer je napadao „vučicu” sa svih strana i učinio da Mile Svilar na golu ima noć za pamćenje, a italijanski tim je anulirao minus iz prve utakmice (2:0) golovima iz penala koje su igrači Ćabija Alonsa naivno skrivili.

Oba puta je bio siguran Leandro Paredes, Roma je u 66. minutu imala plus dva, ali niko ko je gledao Bajer ove sezone (pa i večeras) nije vjerovatno ni pomislio da je neuspjeh blizu.

Imao je domaćin mnogo sreće u 82. kada je Đanluku Manćinija poslije kornera pogodila lopta u tijelo i odbila se u mrežu, ali valjda je moralo da bude tako nakon svih šansi i promašaja u kaznenom prostoru Rimljana.

Pokušala je Roma potom da postigne treći gol i osigura dodatnih 30 minuta fudbala, ali je nakon još jednog kontranapada Svilar kapitulirao - time je stavljena tačka na pitanje putnika u finale.

Za razliku uz Leverkuzena uzbuđenja nisu viđena u Bergamu, gdje je Atalanta lako savladala Marsej - 3:0, nakon 1:1 na Velodromu.

Ademola Lukman, Mateo Ruđeri i El Bilal Ture krunisali su sjajnu partiju „boginje” i odveli je u borbu za trofej - bio bi joj to prvi evropski u istoriji.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!