[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/09\/xj.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/09\/100x73\/xj.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/09\/xj.jpg","size":"73.38","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Jokić: Sve je ovo proces, draža mi je prošla godina kad nisam bio MVP, a bili smo prvaci

Treći put u posljednje četiri godine Nikola Jokić je proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige - nakon 2021. i 2022. košarkaš Denvera je i sinoć osvojio MVP titulu.

Jokić je slavio u konkurenciji Šaj Gildžes-Aleksandera (Oklahoma) i Luke Dončića (Dalas), a pored njega MVP titulu su tri puta u karijeri osvojili još Mozes Meloun, Leri Bird i Medžik Džonson."Biću iskren, draža mi je prošla godina kada nisam bio MVP, ali smo bili prvaci... Sve ovo je jedan veliki proces, putovanje, ja sam samo neko ko je pred kamerama, ali iza mene je tim saigrača, trenera, medicinskog osoblja, porodica naravno... Vi to ne možete da vidite, ali ja sam zapravo samo jedan od njih", rekao je Jokić.

Košarkaš Denvera se na konferenciji pojavio u majici sa natpisom "Brate", posvećenoj preminulom Dejanu Milojeviću.

"Deki je čovjek koji mi je dao slobodu, pokazao mi je kako bi trebalo da radim neke stvari, da treniram, da se ponašam. Vjerovao je u mene i ja samo mogu da mu se zahvalim na tome", poručio je Jokić.

Na pitanje koliko će trajati njegova karijera, Jokić je odgovorio:

"Dok budem mogao da igram na najvišem nivou i pomažem ekipi da pobjeđuje", jasan je bio Jokić.

izvor:Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!