[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/xs.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/100x73\/xs.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/29\/xs.jpg","size":"227.78","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Jubilej Pepa Guardiole i pobjeda Cityja protiv Nottingham Foresta

Manchester City savladao je na City Ground ekipu Nottingham Foresta u utakmici 35. kola engleske Premier lige.

Pep Guardiola je osim pobjede proslavljao i veliki jubilej s obzirom da mu je ovo bila 300 utakmica u kojoj sa klupe predvodi ekipu Cityja.

Susret je ponudio uzbuđenja na obje strane, a prilike koje nisu iskoristili domaći kaznili su nogometaši Cityja. 

Građani su do prednosti došli golom Joška Gvardiola u 32. minuti susreta. De Bruyne je assistirao hrvatskom reprezentativcu za novi pogodak.

Nottingham nije iskoristio svoje prilike te se na poluvrijeme otišlo sa minimalnom prednošću za goste.

City je do drugog gola došao u 72. minuti. Sjajno dodavanje Kevina De Bruynea ispratio je Haaland te loptu plasirao u mrežu domaćina. 

Ovom pobjedom City je zadržao bod zaostatka za prvoplasiranim Arsenalom, te su još uvijek glavni favorit za osvajanje naslova s obzirom da imaju utakmicu više za odigrati. Nottingham Forest trenutno je 17. na tabeli sa 26 bodova, bodom više od zone ispadanja.

Premiership, 35. kolo:

West Ham - Liverpool 2:2

Fulham - Crystal Palace 1:1

 

Manchester United - Burnley 1:1 

Newcastle - Sheffield United 5:1

Wolverhampton - Luton 2:1 

Everton - Brentford 1:0 

Aston Villa - Chelsea 2:2

Bournemouth - Brighton 3:0

Tottenham - Arsenal 2:3

Notingham Forest - Manchester City 0:2

izvor;Arena Sport

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!