[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/23\/premijer-liga-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/23\/100x73\/premijer-liga-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/23\/premijer-liga-bih.jpg","size":"76.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

FK Sarajevo i dalje bez poraza

FK Sarajevo je u ovom prvenstvu i dalje bez poraza. Nakon 15 odigranih kola, Sarajevo na kontu ima 11 pobjeda i četiri remija, bez poraza. 
Da bi osigurala laskavu titulu jesenjeg prvaka, "bordo" momci moraju osvojiti do kraja jesenjeg dijela još svega šest bodova. Ono što je zanimljivo, prvi pratilac, i najveći rival ekipe Sarajeva, FK Željezničar kaska za Sarajevom 7 bodova! Naime, fudbaleri Željezičara su ponovo uspjeli "prosuti" bodove na stadionu "Grbavica", gdje su u subotu odigrali meč sa Slobodom iz Tuzle. Duel je završen rezultatom 3:2. Da stvar bude još povoljnija po ekipu sa Koševa, trećeplasiranoj ekipi Zrinjskog, sada "bježe" 11 bodova! 

Sezona iz snova za FK Sarajevo. 

Treba istaknuti, da u ovome kolu nije bilo pobjede gostiju. Domaćini su odnijeli četiri pobjede uz dva nerješena rezultata.

Odigrani su sljedeći mečevi i završeni su rezultatima:

FK Željezničar - FK Sloboda Tuzla 2:2

FK Sarajevo - FK Olimpik 2:0

NK Široki Brijeg - FK Radnik BIjeljina 5:0

HŠK Zrinjski Mostar - FK Borac Banja Luka 2:1 

FK Krupa - FK Velež Mostar 1:1

Tuzla City - Mladost DK 1:0

Na listi strijelaca vodi Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski Mostar) zajedno sa Benjaminom Tatarom (FK Sarajevo) sa po 8 pogodaka. Iza njih se nalaze Lukić (Borac Banja Luka), Mulić (FK Velež Mostar), Zakarić (Borac Banja Luka)...

U ovoj sezoni, za 15 kola postignuto je i 9 autogolova.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!