[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/xsd_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/100x73\/xsd_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/11\/29\/xsd_1.jpg","size":"65.61","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Fjuri: Da "prebijem" Usika i Džošuu i idem u penziju

Britanac Tajson Fjuri (Tyson Fury) nikada nije krio koliko želi da uđe u ring sa Entonijem Džošuom(Anthony Joshua), ali plaši se da će ta mogućnosti otpasti ukoliko njegov sunarodnik ponovo izgubi od Aleksandra Usika.

Ukrajinac je krajem septembra na stadionu Totenhema jednoglasnom odlukom sudija oduzeo sve šampionske pojaseve Džošui, a do kraja godine bi trebalo da bude poznato kada i gde će biti organizovan revanš duel. U opticaju su Velika Britanija, Ukrajina i Bliski Istok.

Fjuri prati situaciju i vjeruje da je Džošua u stanju da pobjedi Ukrajinca i potom izađe njemu na crtu.

Volio bih kad bi mi Entoni Džopua dopustio da se borim sa Usikom. Ako Džošua odradi revanš i ponovo izgubi, a mislim da hoće, onda definitivno otpada meč između njega i mene. Ne možete da izgubite dvije borbe i onda uskočite u veliki meč za prvaka u teškoj kategoriiji,“ rekao je Fjuri za Boxing Lowdown i objasnio kakav mu je plan do kraja karijere.

„Ako mi prepusti meč protiv Usika, a ja ga demoliram, onda bih se vratio još jednom. Borio bih se protiv Džošue i njega bih takođe prebio. Nakon toga mogu odje**ti i svi oni mogu da se bore za pojaseve. Ja bih otišao u penziju.

izvor:Sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!