[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/xss.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/100x73\/xss.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/01\/xss.jpg","size":"79.05","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Finiks nezadrživ - 17. pobjeda u nizu, pa i Golden stejt, Lebron pod virusom

Košarkaši Finiksa pobijedili su noćas Golden Stejt sa 104:96 i ostvarili 17. uzastopnu pobjedu u NBA ligi.

Sanse je predvodio Deandre Ejton sa 24 poena i 11 asistencija. Kris Pol pobjedi je doprinio sa 15 poena, 11 asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti, a Dže Krauder i Kameron Džonson sa po 14 poena.

Devin Buker povrijedio je lijevu tetivu u drugoj četvrtini, a za 15 minuta postigao je 10 poena i imao je dva skoka za Finiks.

Finiks je 17. uzastopnom pobjedom izjednačio rekord franšize iz sezone 2006/2007, a priliku da postavi novi ima u utakmici protiv Detroita. Posljednji put Sansi su izgubili 27. oktobra od Sakramenta.

Finiks i Golden Stejt su trenutno najbolje ekipe u ligi, skorom od po 18 pobjeda i tri poraza.

U ekipi Golden Stejta najefikasniji je bio Džordan Pul sa 28 poena uz pet skokova. Oto Porter postigao je 16 poena uz šest skokova, a Stef Kari samo 12.

Košarkaši Bruklina savladali su Njujork sa 112:110 poenima Džejmsa Džonsona sa linije za slobodna bacanja, 2,2 sekunde pre kraja. Džonson je utakmicu završio sa sedam poena, a najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Džejms Harden sa 34 poena, 10 skokova, osam asistencija i tri ukradene lopte.

Kevin Durent postigao je 27 poena uz devet asistencija i pet skokova, Kem Tomas 12 poena, a Peti Mils 10 za Netse.

U ekipi Njujorka Alek Berks imao je 25 poena, pet skokova i pet asistencija, a Džulijus Rendl 24 poena, devet skokova, osam asistencija i dvije ukradene lopte. Derik Rouz dodao je 16 poena i devet asistencija.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa bili su bolji od Sakramenta sa 117:92, bez Lebrona Džejmsa koji je zaveden u zdravstvenom protokolu lige. Lejkersi nisu objavili uzrok izostanka, ali vjerovatno se radi o koronavirusu.

Lejkerse su predvodili Entoni Dejvis sa 25 poena, sedam skokova, tri asistencije, dvije ukradene lopte i dvije blokade, Rasel Vestbruk sa 23 poena, šest asistencija i pet skokova i Malik Monk sa 22 poena. Karmelo Entoni dodao je 14 poena, a Dvajt Hauard 12 poena i 13 skokova.

U ekipi Sakramenta Rišon Holms bio je najefikasniji sa 27 poena i devet skokova. Dearon Foks postigao je 17 poena, a Čimezi Metu 14 poena uz 11 skokova.

Košarkaši Portlanda savladali su Detroit sa 110:92 i prekinuli niz od tri poraza. Si Džej Mekalum predvodio je pobjednički tim sa 28 poena i šest asistencija, Ben Meklemor postigao je 17, a Jusuf Nurkić 13 poena, osam skokova i pet asistencija.

Portland je ostvario 10. uzastopnu pobjedu na domaćem terenu, prvi put od 2009. godine.

U ekipi Detroita, koja je doživjela sedmi uzastopni poraz, najefikasniji je bio Kejd Kaningem sa 26 poena i sedam skokova. Dobru partiju prikazao je Ajzea Stjuart sa 15 poena i 14 skokova.

Košarkaši Memfisa pobijedili su Toronto sa 98:91 i ostvarili drugi uzastopni trijumf. Džeren Džekson postigao je 25 poena uz šest skokova, a Dezmond Bejn 23 poena uz sedam skokova za pobjednički tim. Dilon Bruks u pobjedi je učestvovao sa 17 poena, a Deantoni Melton sa devet poena i 10 skokova.

U ekipi nije bilo najboljeg strijelca Dža Moranta zbog problema sa lijevim koljenom.

U timu iz Toronta najefikasniji je bio Paskal Sijakam sa 20 poena, Skoti Barns postigao je 19 poena uz sedam skokova, a Fred Vanvlit 15 poena uz devet skokova.

Reptorsi su doživkeli treći uzastopni poraz, a četvrti uzastopni na domaćem terenu, što je najduži takav niz od 2013. godine, u novembru i decembru. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!