[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/ferari-f1-bolid-formula-1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/100x73\/ferari-f1-bolid-formula-1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/12\/ferari-f1-bolid-formula-1.jpg","size":"64.28","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Ferrari predstavio novi automobil

Uz simfonijski orkestar i spektakularni program, Ferrari je na veličanstvenoj promociji u Reggio Emiliji otkrio automobil za novu sezonu Formule 1.

Nazvani SF1000, koja simbolizira inicijale kompanije i jubilarnu 1000. utrku koja će se slaviti sljedeće sezone, Scuderia Ferrari vjeruje da ovaj automobil može razbiti Mercedesovu dugogodišnju dominaciju. 

"Jako mi se sviđa i jedva čekam da sjednem u pilotskoj kabini. Ne mogu reći šta će se dogoditi ove sezone, ali znam koliko je ljudi radilo za ovaj automobil", rekao je Sebastian Vettel.

Ferari je imao puno problema prošle sezone, a na nekim trkama poznati italijanski tim se ponašao komično. S prelijepim novim automobilom, vjeruju u bolje dane, ali tek ćemo vidjeti kako će se SF1000 nositi s Mercedesom i sve boljim Red Bulom.

                                                                                                                                                                                                                              izvor; index.hr

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!