[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/22\/l-faf4e8c48e365ae2fa2a84b5178f2b47.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/22\/100x73\/l-faf4e8c48e365ae2fa2a84b5178f2b47.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/22\/l-faf4e8c48e365ae2fa2a84b5178f2b47.jpg","size":"73.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

FERK usvojio više nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) donijela je rješenje po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva NGP d.o.o. iz Mostara.

 

FERK je donio i rješenje po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva:"FNE VULKAN", vlasnika Edvina Redžića iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja za solarnu fotonaponsku elektranu "VULKAN" i "SSAM plast" d.o.o. Jelah za solarnu fotonaponsku elektranu "SP-1".

Usvojeno je i pet nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: "EKO-S" d.o.o. Mostar, "ENERGY SOLUTIONS", vlasnika Franje Jurice iz Čapljine, "VAL-BRANA" d.o.o. Vitez, doo "PETROL-P" Bihać i PLAVO SUNCE d.o.o. iz Čitluka, priopćeno je iz FERK-a.

Također usvojena su i tri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: SUMAKS d.o.o. iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu "SUMAKS",  Solarna elektrana "EMA", vlasnika Miroslava Žilića iz Travnika za solarnu fotonaponsku elektranu "EMA" i "Zujaga solar", vlasnika Zorana Zujića iz Čapljine za solarnu fotonaponsku elektranu "ZUJAGA SOLAR".

Usvojen je i nacrt dozvole za za opskrbu električnom energijom- dozvole II. reda, podnositelja zahtjeva GP TOMING d.o.o. Grude.

Iz naftnog gospodarstva usvojena su dva nacrta dozvole za rad (licencije) za trgovinu naftnim derivatima osim LPG-om podnositelja zahtjeva: "TIOIL" d.o.o. Stara Bila i LAGER d.o.o. Posušje i dva nacrta dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom istih podnositelja zahtjeva.

Svi navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 3. listopada ove godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, [email protected].

Na kraju, FERK je donio četiri rješenja po žalbama kupaca, navodi se u priopćenju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!