[{"img":"https:\/\/startbih.ba\/assets\/images\/default\/800x600\/no_photo.png","thumb":"https:\/\/startbih.ba\/assets\/images\/default\/300x300\/no_photo.png","full":"https:\/\/startbih.ba\/assets\/images\/default\/800x600\/no_photo.png","size":"191.33","dimensions":{"width":770,"height":460}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

FENA predstavila novi vizuelni identitet web portala i editora

SARAJEVO, 03.11.2015.



Danas je poslovnim partnerima, medijima i predstavnicima vlasti u Sarajevu prezentiran novi vizuelni identitet web portala i editora Federalne novinske agencije (Fena).

Medijski profesionalci i predstavnici izvršne vlasti naglasili su važnost ove agencije i njenog objektivnog izvještavanja.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara ocijenio je da Fena ima izuzetan značaj za ovaj entitet i cijelu državu, naglašavajući da ova novinska agencija kvalitetno obavlja svoj posao. Izrazio je uvjerenje da će uz pomoć institucija vlasti Federacije BiH Fena ostvariti još veći napredak uz uvođenje novih medija.

- Vjerujem da će putem novog portala Fene sve informacije koje radi izvršna vlast u Federaciji biti još dostupnije svakom građaninu BiH - zaključio je Čavara.


Generalni direktor Fene Faruk Borić podsjetio je da je Fena osnovana 2000. godine te da od tada predstavlja kičmu informacijskog sistema s misijom da osigura brzo, objektivno i odgovorno izvještavanje.

"Danas vam predstavljamo novi dizajn stranice i s njom vezani unutarnji kontrolni menadžment sadržaja. Ovo je na neki način Fenin odgovor novim izazovima javnog komuniciranja u kojem se ljudi sve više informiraju putem socijalnih mreža i novih medija", podvukao je.

Savjetnica za odnose s javnošću pri Uredu premijera Federacije BiH Asja Čengić Kasumović je naglasila da se kreiranjem novog portala otvara mogućnosti dijeljenja informacija putem društvenih medija.

Kako je najavljeno Fena će uskoro uspostaviti audiovijesti za slijepe i slabovidne osobe kao i video servis kako bi u potpunosti bila opremljena alatima savremenih medijskih komunikacijskih modela.

U obraćanju prisutnima predsjednik FBiH istaknuo je da federalne institucije vlasti trebaju dati značaj Feni, novinskoj agenciji koja objavljuje istinite i objektivne informacije. Izrazio je zadovoljstvo radom Fene, koja ispunjava svoju ulogu društveno odgovorne javne ustanove. Čestitao je rukovodstvu na ovom značajnom iskoraku Fene kao modernog, profesionalnog i pouzdanog javnog servisa, te poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Kako je danas najavljeno, Fena će uskoro uspostaviti i audiovijesti za slijepe i slabovidne osobe, kao i videoservis da bi u potpunosti bila opremljena alatima savremenih medijskih komunikacijskih modela.

Podijelite ovaj članak!