[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/16\/hamdija-fejzic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/16\/100x73\/hamdija-fejzic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/16\/hamdija-fejzic.jpg","size":"101.07","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

FEJZIĆ ZA START O SMJENI ĆAMILA DURAKOVIĆA: „Ne znam šta sada, nemamo dovoljno ruku da bilo koga zaštitimo“

Ćamil Duraković smijenjen je danas sa pozicije predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica glasovima 15 odbornika iz reda srpskog naroda čime Srebrenica ulazi u novi period nestabilnosti i tenzija.

U izjavi za portal Startbih.ba, Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika, kaže kako su srpski odbornici proveli ono što im je naređeno iz stranačkih vrhova.

-Što se tiče bošnjačkih predstvnika oni su napustili sjednicu. I ja sam napustio Skupštinu kao zamjenik načelnika. Prosrpski klub ima većinu, dobili su zadatke sa vrha stranke da to urade pa je ovo bilo očekivano – kaže Fejzić za portal Startbih.ba.

Na pitanje šta će se dalje dešavati i da li će i on zadržati funkciju načelnike kazao nam je jednostavno da – ne zna.

-Ne znam šta će se dalje dešavati. Imamo stranke, imamo klub, pa neka vide šta će se raditi. Ne znam ni da li ću i ja ostati na funkciji ni šta će se dalje dešavati. Ništa nije sigurno. Nemamo nažalost dovoljno ruku da nekoga možemo da zaštitimo. Sve zavisi od politike koju će voditi prosrpski blok – kazao je Fejzić.

Podsjećamo srpske stranke su kao razlog za pokretanjem smjene Durakovića navele navodnu netrpeljivost koju on provodi.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!