[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/15\/pametni-sat.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/15\/100x73\/pametni-sat.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/15\/pametni-sat.jpg","size":"48.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Facebook kreira svoj pametni sat

Glasine o hardveru koji razvija Facebook ponajviše su vezane za pametne naočale na kojima navodno radi Zuckerbergova kompanija, ali prema posljednjim informacijama, čini se da pripremaju još jedan projekat. U njemu nije riječ o nekom novom pametnom telefonu već o pametnom satu. Facebook Watch će na tržište, najverovatnije sljedeće  godine, a trenutno nije poznat partner sa kojim je ova kompanija krenula u njegovu proizvodnju. 

Previše detalja o samom satu nije poznato, ali spominje se kako bi ga trebala pokretati određena vrsta Androida, odnosno Wear OS. Njihov uređaj bi se, kao i većina drugih koji su dostupni na tržištu trebao fokusirati na tri stvari - komunikacija, odnosno poruka, fitnes i zdravlje. Zasigurno, fokus će biti na njihovim komunikacijskim platformama WhatsApp i Messenger.

Zbog svih stvari koje će biti potrebni smart satu, vjerovatno će korisnici koristiti dati još više podataka Facebooku koji ionako zna gomilu stvari o svojim korisnicima. 

Bit će zanimljivo vidjeti koliko bi se ljudi moglo odlučiti na kupovinu takvog sata te davanje još veće količine svojih privatnih podataka Facebooku, prenosi GSM Arena. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!