[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/xd_2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/100x73\/xd_2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/24\/xd_2.jpg","size":"88.44","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

EURO u opasnosti, Danska bi mogla da blokira organizaciju

Pripreme za organizaciju Evropskog prvenstva za rukometašice su u toku, ali je održavanje takmičenja pod znakom pitanja.

Nakon što su norveške vlasti zabranile da se jedan dio turnira održi u toj zemlji zbog komplikovane situacije sa koronavirusom, jedina opcija je da Danska bude jedini domaćin.

Međutim, 11 dana pred početak Vlada Danske još nije dala zeleno svjetlo.

"Napravili smo strog korona-protokol, poslali smo sve do detalja nadležnim organima, ali nemamo odgovor. Mi ne možemo da čekamo, mi radimo sve dok eventualno ne dođe zabrana da ne možemo da organizujemo turnir uprkos striktnim protokolima", rekao je Per Bertelsen, predsjednik Rukometnog saveza Danske.

On je kazao da bi svi učesnici bili izolovani u "balonu"...

"Niko ne bi mogao da uđe a da nije testiran, svi bi bili bezbjedni", kazao je Bertelsen.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!