[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/erdogan-oktobar-2019-aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/100x73\/erdogan-oktobar-2019-aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/12\/erdogan-oktobar-2019-aa.jpg","size":"226.11","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Erdogan na poziv Trumpa u posjeti SAD-u

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan danas će otputovati u dvodnevnu posjetu Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Erdogan u posjetu u Washington putuje na poziv američkog kolege Donalda Trumpa, a iz Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika saopćeno je da će Erdogan i Trump razgovarati o svim aspektima bilateralnih odnosa. Dvojica predsjednika će predvoditi i sastanak proširenih delegacija Turske i SAD-a, prenosi Anadolu Agency (AA).  

U saopćenju se navodi da će tokom sastanaka biti razgovarano i o nizu važnih regionalnih i globalnih tema, sa akcentom na situaciju u Siriji, te borbi protiv terorizma.

Delegacije će razmotriti i moguće poteze u pravcu jačanja uzajamne solidarnosti i saradnje.

Tokom posjete SAD-u Erdogan će se obratiti privrednicima na skupu kojeg organizira Trgovinska komora SAD-a.

Turski predsjednik će također posjetiti i Centar Diyaneta u saveznoj državi Maryland i tamo se sastati s predstavnicima turske dijaspore i predstavnicima muslimanske zajednice u SAD-u.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!