[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/14\/ab-810x480.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/14\/100x73\/ab-810x480.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/12\/14\/ab-810x480.jpg","size":"97.02","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Emotivno pismo za dječaka Alija Bečića: Prva klupa, prazno tvoje mjesto. Muk, tišina, tuga i bol

Jednaestogodišnji dječak Ali Bečić, koji je stradao u petak kada ga je udario kamion u Nedžarićima sahranjen je danas na mezarju Turbe – Bistrik.

Od njega su se danas oprostili njegovi školski drugari, porodica i prijatelji. Učenici i uposlenici OŠ „Aleksa Šantić napisali su oproštajno pismo:

“Danas se opraštamo od našeg dragog učenika, druga, našeg plavookog dječaka, Alija Bečića. Nismo znali da doviđenja na kraju nastave znači zauvijek zbogom, nismo znali da pozdravi ispred škole ćao, vidimo se, znače posljednji put se vidimo…

Prva klupa. Srednji red. Prazno tvoje mjesto. Prazan i naš pogled, a oči su pune suza i srca puna tuge i nevjerice da više nisi dio svoje porodice, svog razreda, svoje škole… Muk, tišina, tuga i bol koji su tvojim odlaskom uselili u našu školu i naša srca ne možemo opisati riječima, ali vidimo i osjetimo u pogledu naših učenika, učitelja, nastavnika i svih uposlenika naše škole. Sa lahkoćom si se prilagođavao svemu, sa blagim osmijehom si posmatrao i ljude i dešavanja oko sebe.

Drug na kojeg su se svi mogli osloniti, učenik kojeg su nastavnici samo hvalili i kojem su vjerovali. Bez puno buke si se borio, kako za sebe, svoje znanje i uspjehe, tako i za svoje drugove i drugarice. Svojim plavim očicama si plijenio pažnju i osvajao srca ljudi. Sad su se te očice zauvijek zatvorile. Naše zajedničko putovanje zvano osnovna škola je naglo prekinuto, više nećeš biti dio dogovora, briga, zaljubljivanja, strahova, planova, smijeha…

Ljubav koju si nam pružao sve ove godine, zajednički trenuci u našoj učionici, u hodniku, u školskom dvorištu zauvijek će ostati u našim mislima i sjećanjima. Iako vise nisi među nama, uvijek ćemo te nositi u svojim srcima i čuvati uspomenu na tebe. Duboko suosjećamo s Alijevom porodicom, da im Allah dž. š. podari snagu i sabur u ovom teškom iskušenju, tvoj VI-1 sa razrednicom Amirom Piknjač Učenici i uposlenici OŠ „Aleksa Šantić”, stoji u pismu.

Izvor: Raport.ba

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!