[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/17\/afganistan-kabul-napad-xinhua.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/17\/100x73\/afganistan-kabul-napad-xinhua.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/17\/afganistan-kabul-napad-xinhua.jpg","size":"401.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Svijet

Eksplozije na predizbornom skupu Ghanija na sjeveru Afganistana i u Kabulu

Najmanje 24 osobe su poginule, a 31 ranjena u eksploziji bombe koja je bila pričvršćene na policijsko vozilo u blizini predizbornog skupa afganistanskog predsjednika Ashrafa Ghanija u sjevernoj provinciji Parwan, prenosi TASS.

Glasnogovornik predsjednikove kampanje Hamed Asis rekao je da je Ghani bio tamo, ali da nije povrijeđen.

Nijedna militantna grupa još nije preuzela odgovornost za napad, prenosi AP.

Glasnogovornica guvernera provincije je izjavila da se eksplozija dogodila na ulazu, dok je miting bio u toku.

U glavnom gradu Afganistana, Kabulu, u blizini vojne baze, a također i u blizini američke ambasade, došlo  je do eksplozije.

Firdaus Faramarz, glasnogovornik šefa kabulske policije, kaže da se eksplozija dogodila u utorak, blizu gradskog trga Massoud. Nije mogao reći  ima li žrtva, prenosi AP.

Eksplozija je uslijedila nedugo nakon bombe koja je eksplodirala na  predizbornom skupu  Ashrafa Ghanija u sjevernoj provinciji Parwan, ubivši najmanje 24 osobe, a ozlijedivši još 31, od kojih su moge žrtve  žene i djeca.

Nasilje dolazi dok se Afganistan približava predsjedničkim izborima 28. septembra. Talibani su upozorili da će ciljati biračka mjesta i izborne kampanje.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!