[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/yx_1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/100x73\/yx_1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/22\/yx_1.jpg","size":"62.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Džej-Zi ulaže 10 miliona dolara u proizvodnju marihuane

Šon Karter, poznatiji kao Džej-Zi, želi da bude predvodnik u legalnoj industriji marihuane u Sjedinjenim Državama. Stoga je stvorio taj instrument rizičnog kapitala, nakon što je u decembru otkupio platformu za direktnu prodaju potrošačima u Kaliforniji Calivu, i kompaniju Left Coast, proizvođača marihuane.

“S početnih 10 miliona dolara i uz godišnje ulaganje od barem dva odsto neto dobiti, okrećemo se diversifikaciji trgovinskog vodstva i radne snage”, ističe se u saopštenju matične kompanije Parent (bivšeg Subversive Capitala) čiji je Džej-Zi “glavni vizionar”.

Parent Company (TPCO) je od prošle nedelje izlistana na kanadskoj berzi NEO Exchange. Pjevačica Rijana je među njenim ulagačima.

Kompanija se obvezuje da će svake godine dva odsto svoje dobiti ulagati u taj novi “Investicioni fond za socijalnu jednakost”, koji je osnovao reper.

Holding sa sedištem u San Hozeu u Kaliforniji, u 2020. godini imao je promet od 185 miliona dolara na tržištu marihuane koje se procjenjuje na 7,5 milijarda dolara samo u Kaliforniji, gde je konzumiranje marihuane dopušteno za rekreativnu upotrebu kao i u petnaestak američkih država.

izvor:nova.rs

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!