[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/20\/xc.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/20\/100x73\/xc.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/20\/xc.jpg","size":"132.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Dukati u Moto GP karavanu do 2026. godine

Prethodno se i proizvođač KTM obavezao na Moto GP vijernost do 2026, a uprkos tome što ugovori nisu potpisani, očekuje se da će slijedeće sezone učestvovati i preostali konstruktori – Jamaha, Suzuki, Honda i Aprilja.Dukati je prisutan od 2003. u Moto GP šampionatu, prvu pobjedu donio im je Loris Kaprijosi na Velikoj nagradi Katalonije, dok im je prvu titulu donio Kejsi Stoner 2007. godine.

„Trke su oduvjek bila fundamentalni dio brenda Dukatija i tako će ostati i u budućnosti“, rekao je izvršni direktor Klaudio Domenikali.

U 2021. godini za Dukati će voziti Džek Miler i Frančesko Banjaja.

izvor:Sport Klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!