[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/novi-travnik.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/100x73\/novi-travnik.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/novi-travnik.jpg","size":"333.90","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Dodjela stanova za 20 raseljenih porodica sutra u Travniku

Dodjela ključeva od stanova za 20 raseljenih porodica u okviru Projekta "Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja pružanjem javnih stambenih rješenja - CEB II", koji na području Federacije BiH implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, bit će upriličena sutra u Travniku.

Vrijednost novoizgrađene zgrade u općini Travnik iznosi 1,7 miliona KM, od čega je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica osiguralo kreditna sredstva od 1,3 miliona KM. Ostatak sredstava je učešće Općine Travnik koja je obezbijedila zemljište, projektnu dokumentaciju, dozvole, usluge nadzora nad izvođenjem radova i priključenje objekta na potrebnu infrastrukturu.

Završetkom tog projekta, čiju implementaciju je provodilo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fondom za povratak BiH i Općinom Travnik, svoj dom će dobiti 20 raseljenih porodica koje su bile smještene u objektima kolektivnog centra u Travniku.

Svečanosti uručenja ključeva prisustvovat će federalani ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, načelnik Općine Travnik Admir Hadžiemrić, te predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fonda za povratak BiH, resornog kantonalnog ministarstva SBK i CRS-a, najavljeno je iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica FBiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!