[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/njemacka.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/100x73\/njemacka.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/njemacka.jpg","size":"278.66","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Međunarodni kongres njemačkog jezika u Sarajevu

Deseti međunarodni kongres nastavnika njemačkog jezika bit će održan 11. i 12. oktobra u Sarajevu.

Jubilarni, 10. kongres nastavnika njemačkog jezika pod motom „Pluricentričnost u nastavi njemačkog kao stranog jezika“ organizira Udruženje nastavnika njemačkog jezika BiH (BHDLV) u suradnji s Prosvjetno-pedagoškim zavodom Kantona Sarajevo i Filozofskim fakultetom u Sarajevu.

Kongres će biti svečano otvoren sutra, s početkom u 18.00 sati, na Filozofskom fakultetu u Sarajevu gdje se očekuju istaknuti predavači sa sveučilišta iz Europe i regije, predstavnici njemačkih i austrijskih institucija u BiH te brojni drugi gosti.

Kroz dvodnevni program nastavnicima će biti ponuđena predavanja, radionice i prezentacije kroz koje će se moći usavršiti i informirati te razmijeniti iskustva o aktualnostima na području metodike u nastavi njemačkog jezika.

Partneri ovogodišnjeg kongresa su - Internacionalno udruženje nastavnika njemačkog jezika (IDV), Austrijski kulturni forum, Ministarstvo za obrazovanje i znanost Austrije (BMBWF), Goethe Institut BiH, Austrijski institut (ÖI), Ambasada SR Njemačke u BiH, Ambasada R Austrije u BiH, Njemačka akademska služba za razmjenu studenata i mladih znanstvenika (DAAD), Izdavačka kuća Buybook, Izdavačka kuća Hueber, Deutsche Welle (DW), Austrijska jezična diploma (ÖSD), Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika (KDV), Udruženje nastavnika nemačkog jezika Srbije (SDV), Središnji ured za školstvo u inozemstvu (ZfA), Austrijska služba za razmjenu studenata (OeAD) i Fondacija Konrad Adenauer, saopćeno je iz BHDLV-a.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!