[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/19\/dodik-dorohin.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/19\/100x73\/dodik-dorohin.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/19\/dodik-dorohin.jpg","size":"332.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Agitprop u BiH

Dodik odlikovao Dorohina, šefa Komiteta za zaštitu Ratka Mladića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas u Banjoj Luci Ordenom zastave Republike Srpske sa srebrnim vijencem deputata ruske Državne dume Pavela Sargejeviča Dorohina.

“Predsjednik Dodik je u ime Republike Srpske zahvalio Rusiji za podršku i razumijevanje u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, navodeći da rusko zalaganje na tom polju ne ugrožava nikoga u BiH. Tom prilikom predsjednik Dodik je izjavio da se Rusija pokazala kao veoma važan faktor očuvanja poštivanja međunarodnog prava, za razliku od nekih drugih zemalja, koje su Dejtonski sporazum devastirale i promijenile nasiljem u prethodnim godinama. Predsjednik Dodik zahvalio se deputatu Dorohinu na čestitkama za izbor na funkciju srpskog člana Predsjedništva u BiH”, stoji priopćenje na službenim stranicama predsjednikrs.net.

Podsjećamo, za one koji ne znaju, Dorohin je šef ruskog društvenog Komiteta za zaštitu haškog osuđenika Ratka Mladića i u Beogradu je boravio kako bi promovirao knjigu o životu Mladića, koji je u Haškom sudu osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ratnih zločina u BiH.

Zetakao se u studiju kada se Ratko Mladić izravno telefonom javio u program Happy TV, zbog čega je došlo i od reakcije iz Haaga, jer on ne može komunicirati s medijima bez dopuštenja suda.

(Foto: predsjednikrs.net.)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!