[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/14\/milorad-dodik5-121218-apd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/14\/100x73\/milorad-dodik5-121218-apd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/05\/14\/milorad-dodik5-121218-apd.jpg","size":"66.39","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Dodik na šestom Delfi ekonomskom forumu u Grčkoj

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravi u Atini, gdje učestvuje na šestom Delfi ekonomskom forumu.

Kako prenosi RTRS, Dodik je u obraćanju rekao da Republika Srpska pokušava odbraniti svoj status i autonomiju, da ne teži secesiji, te da se isključivo zalaže za poštovanje izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodik je rekao da u BiH postoji konsenzus o evropskim integracijama, ali da je potrebno prvo raditi na mnogim ekonomskim i političkim parametrima.

Kazao je da nije siguran da postoji mjesto za BiH u EU i da su unutar Unije prisutni dvostruki standardi, a kao primjer naveo je Sjevernu Makedoniji koja je ispunila sve uslove, a još čeka na članstvo.

- Moramo riješiti mnoga ekonomska i politička pitanja, a sitaucija se od početka pregovora dosta promijenila, kao i sami uslovi za pristupanje - naveo je Dodik.

Odgovarajući na pitanje zašto mladi odlaze iz BiH, kako pokazuju statitistika EU, Dodik je rekao da to nije specifičan problem samo za BiH, već za mnoge države u regionu i šire, poput Hrvatske, Bugarske, Rumunije...

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!