[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/030221dodik-markica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/100x73\/030221dodik-markica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/03\/02\/030221dodik-markica.jpg","size":"73.70","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Dodik: Dogovoreno održavanje foruma o saradnji između BiH i Srbije

 Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik zahvalio je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je u Sarajevo doputovao kako bi uručio donaciju vakcina protiv koronavirusa.

Poručio je da RS imala mogućnost da svoje zdravstvene radnike vakciniše u Srbiji, a da je Federacija BiH na ovaj način dobila 10.000 vakcina.

Dodik je naglasio da je donacija vakcina velika stvar jer je Srbija mogla da ih iskoristi za svoje građane, ali odnos koji pokazuju i prema Makedoniji, Crnoj Gori i BiH najbolje govori o politikama koje se vode u Srbiji.

- Zahvaljujem i na tome što je na početku pandemije Srbija otvorila mogućnosti za nabavku repromaterijala za industriju koja je trebala da snabdijeva stanovništvo u BiH robama široke potrošnje - rekao je Dodik.

Dodao je da su odnosi između dviju zemalja dobri, ali da ima dosta otvorenih pitanja o kojima su razgovarali članovi Predsjedništva BiH i predsjednik Srbije.

Dodik je naveo da je Vučić predložio održavanje foruma između BiH i Srbije u narednim mjesecima u Beogradu radi poboljšanja saradnje, posebno u privredi.

- Mi smo to prihvatili i smatramo da na taj način treba doći do rješenja za bolju saradnju - istakao je Dodik.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!