[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/15\/izbori-hrvatska-bih.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/15\/100x73\/izbori-hrvatska-bih.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/11\/15\/izbori-hrvatska-bih.jpg","size":"30.66","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / BiH

Dizdar: U svim gradskim općinama, velikom razlikom vode kandidati 'četvorke'

Sekretar Izbornog štaba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Nerin Dizdar je večeras izjavio Feni da su u Kantonu Sarajevo „jako pozitivni trendovi“.

- U svim gradskim općinama, prema onome što mi imamo, sa poprilično velikom razlikom vode kandidati 'četvorke', a i mimo gradskih općina. To se odnosi i na općinu Ilidža gdje kandidat 'četvorke' također ima pozamašnu prednost, prema onome što mi imamo – naveo je Dizdar.

Što se tiče SDP-a BiH, kazao je da su blizu da ostvare sve svoje izborne ciljeve, „što podrazumijeva očuvanje svih načelničkih i gradonačelničkih mandata i povećanje ukupnog broja mandata“.

- Neki naši načelnici su na pragu da i sami proglase taj pozitivan ishod, ali sačekat ćemo, ipak ćemo biti suzdržani još neko vrijeme da dobijemo i konačnu potvrdu ovoga o čemu sam govorio. Ali generalno govoreći, trendovi su pozitivni – istaknuo je Dizdar.

Također, dodao je on, u nekim drugim općinama se SDP BiH bori za načelničke funkcije.

- Imamo pozitivne trendove u Jablanici, iako je još prerano govoriti. Imamo određenu blagu prednost našeg kandidata, i u još nekim sredinama se vodi bliska borba kao što je slučaj sa zajedničkim kandidatom u Velikoj Kladuši i na još nekim mjestima – naveo je Dizdar.      

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!