[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/16\/260319-df-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/16\/100x73\/260319-df-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/16\/260319-df-2.jpg","size":"85.00","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

DF: Zbog neusvajanja novog zakona o javnim nabavkama trpe svi građani BiH

Šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dženan Đonlagić ustvrdio je u saopćenju za javnost da su stranke HDZ i SNSD, uz pomoć tihe nezainteresovanosti i nekih drugih partija na Ustavnopravnoj komisiji Predstavničkog doma BiH, blokirali prijedlog novog zakona o javnim nabavkama BiH.

-Danas kada svjedočimo usporenoj proceduri nabavki vakcina i kada smo od strane Gorana Čerkeza, pomoćnika ministra za javno zdravlje Federacije BiH, u prilici slušati vapaje o tome kako je potrebno izmijeniti Zakon o javnim nabavkama BiH, možemo samo sa žalošću konstatirati da unatoč naporima DF-a, taj zakon nije usvojen, zbog čega trpe svi građani Bosne i Hercegovine - navedeno je u saopćenju DF-a. 

Iz te stranke su stava da bi problem nabavke vakcina bio riješen još prije nekoliko mjeseci, da na nadležnoj komisiji nije "namjerno obaran" prijedlog novog zakona o javnim nabavkama BiH.

Zastupnici Kluba Demokratske fronte su prije nekoliko mjeseci u parlamentarnu proceduru uputili novi zakon o javnim nabavkama BiH, ali nikada nije došao u državni parlament na raspravu, jer je, kako navode iz te stranke, dva puta zaredom "srušen" u komisijskoj fazi.

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!