[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/xs.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/100x73\/xs.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/24\/xs.png","size":"1,277.41","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Desetkovani Real traži prolaz, Siti kreće po dugo željeni pehar

Posljednji trofej - za sada - Real Madrid je u Ligi šampiona osvojio 2018. godine, kada je u kijevskom finalu bio bolji od Liverpula. Nakon toga, sljedeće dvije sezone krajnji domet Madriđana bila je osmina finala, a Ajaks (2019.) i Mančester siti (2020.) nepremostive prepreke na startu nokaut faze.

Ove sezone protivnik “merengesima” u osmini finala je Atalanta. Prvi meč na programu je večeras (21 h), a španski prvak je u Bergamo stigao toliko desetkovan da je na sjever doputovalo samo 13 seniora. Zbog povreda su otpali Serhio Ramos, Marselo, Alvaro Odrisola, Federiko Valverde, Eden Azar, Eder Militao i Karim Benzema, pa je trener Zinedin Zidan na put poveo mlade igrače, koji nemaju iskustva na velikoj sceni.

Znamo kakav su tim. Maksimalno ih poštujemo - rekao je kratko za Atalantu Zidan u najavi meča.

Atalana drugi put u klupskoj istoriji igra nokaut fazu Lige šampiona. Prošle sezone je iznenadila sve plasmanom u četvrtfinale, ali dalje nije mogla. Jači je bio PSŽ.

- Real je tim sa sjajnom istorijom, ali u ovom trenutku nisu u najboljoj formi. Mi smo fokusirani na našu igru, imamo samopouzdanja, vjerujemo da možemo da pobijedimo. Biće ovo sjajan dvomeč. Moramo da damo sve od sebe da bismo se plasirali u četvrtfinale - kazao je defanzivac Atalante, Kristijan Romero.

A “Puškaš arena” u Budimpešti biće domaćin još jednog okršaja njemačkih i engleskih klubova u nokaut fazi Lige šampiona. Nakon prošlonedeljnog duela Lajpciga i Liverpula, večeras na teren stadiona u Mađarskoj izlaze Borusija Menhengladbah i Mančester siti. Meč se igra na neutralnom terenu zbog obaveznog karantina osobama koje u Njemačku dolaze iz Velike Britanije, a sve zbog novog, mutiranog soja koronavirusa.

- Posebna motivacija nije potrebna. Ako budemo igrali kako znamo i umijemo, onda je pozitivan rezultat apsolutno moguć. Nemamo šta da izgubimo. Za naš klub je ogromna stvar igranje u Ligi šampiona. Momci treba da uživaju i pokažu šta mogu - poručio je trener njemačke ekipe Marko Roze.

Cilj Sitija je poznat - osvajanje Lige šampiona. “Građani” su lideri u Premijer ligi, imaju veliku prednost u odnosu na konkurente i mogu da se posvete takmičenju u Evropi.

- Borusija forsira igru kratkih pasova. Igraju dobro u tranziciji, lako lopta dolazi do napadača. Sredina terena je takođe dobra - Nojahus, Zakarija, Kramer… Znaju šta treba da rade. Njemački timovi su uvijek opasni. Kada je riječ o mojoj ekipi - svi su spremni osim Akea - poručio je menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola.

Revanš mečevi na programu su 16. marta.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!