[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/fna-113162.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/100x73\/fna-113162.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/20\/fna-113162.jpg","size":"453.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Desetine građana okupilo se ispred Parlamenta zbog štićenika Zavoda Pazarić

 Ispred zgrade Federalnog parlamenta, gdje je u toku sjednica Predstavničkog doma, okupili su se građani povodom objave uznemirujućih snimaka štićenika Zavoda za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić.

- Svi smo mi djeca iz Zavoda Pazarić. Samo za razliku od njih mi imamo mogućnost ustati i promijeniti stvari, ali ne radimo to. Ta sila koja se sprovodi nad tom djecom koja bi trebala biti pod zaštitom sprovodi se također i na nama samo kroz drugačije načine i mehanizme - rekao je Alečko Kantar.

On je došao na okupljanje zbog dešavanja koja se konstantno provode u Zavodu.

- Svjedočili smo fotografijama na kojima su djeca svezana. Činjenica da mi moramo biti na ulici i tražiti da se pobrinu za tu djecu na način kako zaslužuju to je poražavajuće - kazala je Aida Feraget.   

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Predstavnički dom zadužio je radno tijelo da u roku od sedam dana provjeri sve navode o stanju u Zavodu za mentalno zbrinjavanje invalidne djece Pazarić, kao i da prikupi nalaze svih inspekcija koje su do sada odlazile u Zavod, te o svemu tome obavijesti Predstavnički dom radi odgovarajuće reakcije.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!