[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/12\/10\/spaghetti-al-pomodoro.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/12\/10\/100x73\/spaghetti-al-pomodoro.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/12\/10\/spaghetti-al-pomodoro.jpg","size":"434.16","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Danas za ručak: Zapečena tjestenina sa paradajzom i sirom

Vrijeme pripreme: 45 minuta
Zahtjevnost: Jednostavno

Sastojci:

-400 g špageta
-so
-1 krem supa od paradajza s mozzarellom  
-4 kašike maslinovog ulja
-origano, bosiljak
-200 g svježeg sira
-1 tikvica
-150 g pureće šunke, suhog mesa ( ili nekog drugog mesa po vašem ukusu)
-50 g ribanog sira

Priprema:

  1. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite.
    2. Tikvicu narežite na kockice i popecite kratko na 2 kašike maslinovog ulja.
    3. Sadržaj vrećice krem juhe od paradajza s mozzarellom uspite u 600 ml mlake vode.
    4. Miješajte penjaćom sve dok ne zavrije.
    5. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
    6. Dodajte origano, bosiljak i 2 kašike maslinovog ulja
    7. U nauljenu vatrostalnu posudu uspite kuhane špagete i prelijte umakom.
    8. Lagano promiješajte i po njima rasporedite svježi sir, meso narezano na kockice i pripremljene tikvice.
    9. Pospite ribanim sirom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C da se peče oko 15 minuta.
    10. Poslužite toplo sa zelenom salatom ili drugim prilogom po želji

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!