[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/30\/cordon-bleu-3489611-960-720.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/30\/100x73\/cordon-bleu-3489611-960-720.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/30\/cordon-bleu-3489611-960-720.jpg","size":"361.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Danas za ručak: Cordon Bleu iz rerne!

Danas vam za ručak predlažemo da probate ovaj jednostavni recept za pileći Cordon Bleu iz rerne!

Sastojci: 

  • pileća filea (oko 800 g)
  • biber
  • vegeta
  • 200 ml vode
  • 2 kašike otopljenog putera (25 g)
  • 2 čehne bijelog luka
  • ½ kašikice origana
  • 4 ploške suhog mesa ili pureće šunke
  • 4 ploške trapista ili nekog drugog tvrdog sira (100 g)
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Za paniranje:
  • 80 g krušnih mrvica
  • 2 kašike mljevene slatke paprike
  • 2 kašike parmezana

Priprema:

Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite u tanak odrezak. Meso pobiberite i pospite kašikom vegete.

U posudu stavite vodu, 2 kašičice Vegete, otopljeni puter, sitno nasjeckani bijeli luk i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.

Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i parmezan.

Na pileći file položite plošku suhog mesa ili pureće šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.

Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.

Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.

Poslužite toplo uz salatu.

Savjet

Zajedno s mesom možete peći i krumpire.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!