Danas vam za ručak predlažemo da probate ovaj jednostavni recept za pileći Cordon Bleu iz rerne!
Sastojci:
Priprema:
Pileći file stavite jedan po jedan u vrećicu i istucite u tanak odrezak. Meso pobiberite i pospite kašikom vegete.
U posudu stavite vodu, 2 kašičice Vegete, otopljeni puter, sitno nasjeckani bijeli luk i origano. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta.
Pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate krušne mrvice, crvenu mljevenu papriku i parmezan.
Na pileći file položite plošku suhog mesa ili pureće šunke, preko nje plošku sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
Pripremljeno meso umočite u tekuću smjesu, a zatim u smjesu za paniranje. Panirane odreske posložite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
Prelijte ostatkom tekuće smjese i pecite u rerni zagrijanoj na 200°C oko 45 minuta.
Poslužite toplo uz salatu.
Savjet
Zajedno s mesom možete peći i krumpire.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.