[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/15\/pasta-1262327-960-720.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/15\/100x73\/pasta-1262327-960-720.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/15\/pasta-1262327-960-720.jpg","size":"354.68","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Gastronomija

Dan otvorenih vrata Gastroida u okviru Sedmice italijanske kuhinje u BiH

Centar za obuke u ugostiteljstvu "Gastroid" organizuje Dan otvorenih vrata 22. novembra u Termalnoj rivijeri Ilidža - Tropski vrt u okviru Sedmice italijanske kuhinje u BiH 2018, koju realizira Italian Trade Agency.

Učesnici će imati priliku prisustvovati pripremanju specijaliteta vrhunskog italijanskog 'chefa' Ruisi iz prestižne gastronomske škole iz Italije "Alma scuola". Cilj događaja je, uz predstavljanje italijanske kulinarske tradicije, predstaviti i konkretne mogućnosti koje nudi profesionalna edukacija u ugostiteljskoj industriji, prvenstveno kuhara, slastičara, konobara i spremačica.

- Nadam se da će prezentacija edukativnog sadržaja potaknuti prijave što većeg broja zainteresiranih nezaposlenih osoba te da ćemo uspjeti animirati što veći broj poslodavaca koji će imati priliku odabrati one koje bi stipendirali ili koje bi rado imali za radnike - kazao je direktor Centra Gastroid Elvir Toholj.

Istakao je da će tog dana posjetioci na raspolaganju imati i trenere, što je također jedinstvena prilika da se naprave konekcije među ljudima koji jesu ili koji će biti dio "gastronomske industrije".

- Izuzetno mi je drago da se u Sarajevu održava događaj čiji je edukativni program usmjeren na stvaranje kvalitetnih radnika u ugostiteljstvu - kazao je direktor Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo Muhamed Bekto te dodao da je Služba prepoznala i podržala tu inicijativu koja ima potencijal da unaprijedi usluge u ugostiteljstvu.

Učesnici Dana otvorenih vrata mogu sudjelovati u prezentaciji i edukativnom programu, u kojem će eksperti iz hotelijerstva i ugostiteljstva učestvovati u razgovorima o pružanju kvalitetnih usluga u ugostiteljstvu, te važnosti kvalitetne radne snage u toj grani privrede.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!